Wiosenne kanapki z tatarem ze śledzia

Kiedy dni stają się coraz dłuższe i cieplejsze, warto wprowadzić trochę wiosny do swojego jadłospisu. Świetnym przykładem takiej prostej, acz efektownej potrawy są kanapki ze świeżą sałatą i… tatarem ze śledzia. Oto niezawodny przepis!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Wiosenne kanapki z tatarem ze śledzia

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Przekrój awokado na pół, obierz i wyjmij pestkę. Następnie pokrój je w drobną kostkę i umieść w głębokim naczyniu. Zalej je octem wymieszanym z wodą (3 łyżki wody na 1 łyżkę octu).
    2. Pokrój cebulę i ogórki w drobną kostkę. Umieść w oddzielnym naczyniu i również zalej octem wymieszanym z wodą. Po 5 minutach przerzuć je do sitka, aby nieco ociekły.
    3. Wyciągnij śledzia ze słoika i osusz je papierem kuchennym. Również pokrój w kostkę.
    4. Wymieszaj wszystkie powyższe składniki w naczyniu z awokado. Skrop sokiem z limonki i opcjonalnie dodaj łyżkę majonezu. Dobrze wymieszaj!
    5. Przed podaniem możesz opcjonalnie lekko podsmażyć pieczywo. Na każdej kromce ułóż liść sałaty i porcję tatara ze śledzia. Możesz udekorować całość szczypiorkiem i... kiwi, tak jak na zdjęciu. Smacznego!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności