Opis przepisu

Szybki i łatwy do przygotowania bajgiel z wędzonym łososiem sprawdzi się na każdy posiłek. Oprócz pysznego i pełnego białka łososia, bajgiel wypełniony jest wiosennymi dodatkami, co sprawia że każdy kęs jest pełen smaku.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

3 bajgle
200 g serka śmietankowego
150 g łososia atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym Super Fish
6-9 rzodkiewek
2-3 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku
2 ogórki gruntowe
Sól i pieprz
Garść młodych liści (np. botwinki, szczawiu, szpinaku, rukoli )

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Przygotuj potrzebne składniki.
2. Serek wymieszaj z posiekanymi ziołami (odrobinę zostaw do dekoracji), dopraw solą i pieprzem. Rzodkiewki pokrój w plasterki, a ogórki w cienkie paski. Najłatwiej zrobić to nożykiem szczelinowym. Bajgle przekrój na połówki. Dolną część posmaruj porcją serka, na serku ułóż rzodkiewki, a na nich sałatę.
3. Na sałacie ułóż łososia wędzonego w dymie dębowym.
4. Na łososiu ułóż plastry ogórka, posyp odłożonymi wcześniej ziołami i przykryj górną częścią bajgla. Smacznego 😊

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.