Tradycyjny polski śledź w śmietanie

Nie ma w Polsce nic bardziej świątecznego od tradycyjnego śledzia w śmietanie! Tę kultową potrawę można szybko i łatwo przyrządzić samemu, ku uciesze gości. Oto idealny przepis!

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia polska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Wyciągnij wszystkie filety śledzia ze słoika, odsącz je i pokrój na mniejsze kawałki. Nie wyrzucaj cebulki, która zostanie w słoiku! Zamiast tego, również ją odsącz.
    2. Umieść kawałki śledzia w naczyniu. Dodaj cebulkę i starte jabłko.
    3. Szybko (aby zapobiec brązowieniu jabłka) dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. godzinę.
    4. Przed podaniem obierz i ugotuj ziemniaki. Umieść je w naczyniu, w którym podasz potrawę i przykryj śledziem w śmietanie. Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności