Opis przepisu

Przygotowane w taki sposób tosty zapewnią wam energię na cały poranek. Jej składniki możecie dowolnie modyfikować, ale naszym zdaniem wersja z pstrągiem i awokado jest po prostu przepyszna.

Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

2 x 130 g filetów z pstrąga
100 g rzeżuchy
1 cytryna
oliwa z oliwek
3 czubate łyżki jogurtu greckiego
¼ ogórka
½ awokado
1 dymka
2 kromki chleba

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Filety z pstrąga ułóż na desce skórą do góry. Lekko dopraw obie strony filetów i umieść na średniej patelni, na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty po obydwu stronach. Wyjmij na talerz do ostygnięcia.
2. W międzyczasie umieść dużą garść rzeżuchy w blenderze. Dodaj sok z połowy cytryny i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Zmiksuj na gładką masę, a następnie dodaj jogurt. D
3. Ogórka, szczypiorek i awokado pokrój w plastry, a następnie dodaj trochę soku z cytryny i trochę czarnego pieprzu.
4. Lekko podpiecz chleb i posmaruj każdą kromkę jogurtem z rzeżuchą. Na wierzch połóż plasterki awokado, ogórka i szczypiorku. Pokrusz chrupiącą skórę pstrąga, a rybę poszarp na mniejsze kawałki. Rozdziel rybę na tosty i posyp pokruszoną skórką.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności