Tort sushi

Pyszny wyjątkowy tort sushi z naszymi ulubionymi dodatkami. Szczególnie polecam przygotować osobom, które mają problem ze zrobieniem rolek sushi.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: do 150 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia japońska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Tort sushi

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Ryż dokładnie opłukać i odsączyć, aż woda będzie przezroczysta Zalać wodą i pozostawić na ok. jedną godzinę. Następnie odlać wodę i ryż zalać wodą. Przelać do płaskiego rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i rondel przykryć pokrywką. Gotować na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić nadal pod przykryciem przez ok. 10 minut, aby ryż dojrzał. W tym czasie nie wolno do niego zaglądać. Następnie ryż wymieszać z solą, szczyptą cukru oraz 2 - 3 łyżeczkami octu ryżowego (według swojego smaku).
    2. Awokado obrać i pokroić w półplasterki. Truskawki i paprykę w średniej wielkości kostkę. Ogórka obrać, wydrążyć ziarna i pokroić w kostkę. Z arkusza nori wyciąć koło o średnicy, jakiej będzie tort.
    3. Na płaski talerz zakładamy rant do tortów o wielkości koła nori. Na dnie układamy warstwę ryżu, ugniatamy łyżką lub tłuczkiem, arkusz nori w kształcie koła, smarujemy serkiem kremowym, wykładamy ogórek pokrojony w kostkę. Następnie czynność powtarzamy: ryż, nori, serek kremowy, żółta papryka, ryż, nori, serek, truskawki, awokado, ryż, łosoś wędzony SuperFish. Wierzch tortu dekorujemy truskawkami, wasabi, imbirem marynowanym. Tort obsypujemy czarnym sezamem.
    Quesadillas z łososiem i sosem chipotle
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności