Szaszłyki z łososiem

Z naszym przepisem na pyszne szaszłyki z łososiem zamienisz każde spotkanie ze znajomymi w śródziemnomorską ucztę. Co najlepsze, aby je przygotować wcale nie potrzebujesz grilla – wystarczy patelnia.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 6 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Grillowanie
Szaszłyki z łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Przygotuj marynatę. W małej misce połącz ze sobą oliwę, skórkę i sok z cytryny, czosnek, oregano, tymianek, chilli, kmin, sól i pieprz. Do powstałej mikstury wrzuć kawałki łososia, cukinię i cebulę. Pozostaw na ok. 20 minut lub wstaw pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę.
    2. Nadziej zamarynowanego łososia oraz warzywa na szpikulce. Jeśli używasz drewnianych lub bambusowych, zwilż je uprzednio wodą.
    3. Ułóż szaszłyki na rozgrzanej patelni i smaż przez ok . 15 minut, co jakiś czas przekręcając je, aby usmażyły się z każdej strony.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności