Spring Rolls z wędzonym łososiem

To będzie murowany hit każdej imprezy. Pokrój, zawiń i ciesz się niezwykłym smakiem tych prostych i zdrowych zawijańców. Lekka, aromatyczna przekąska w azjatyckim stylu, która zachwyci rodzinę i znajomych.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia azjatycka
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Spring Rolls z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Makaron ugotuj i odstaw do ostygnięcia.
    2. Warzywa umyj i pokrój w długie, cienkie paski.
    3. Papier ryżowy namocz w gorącej wodzie z obydwu stron , następnie umieść na talerzu lub blacie.
    4. Składniki ułóż na papierze ryżowym - tak, aby zajęły nie więcej niż 1/3 powierzchni rolki: kolejno małe plastry łososia, makaron, ogórka, marchewkę, liście kolendry i mięty.
    5. Zwijanie zacznij od dołu i góry. Dociśnij mocno, a następnie zawiń ciasno po bokach wykonując jeden płynny skręt.
    6. Gotowe spring rollsy można podawać z sosem sojowym, słodko-kwaśnym, miodowym bądź orzechowym.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności