Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami

Kremowy makaron spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Przygotowujemy składniki. Wstawiamy osoloną wodę na makaron z dodatkiem oleju. Doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy makaron do wody i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
    2. Cebulę drobno siekamy, szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, główki odkrajamy (odkładamy na bok), resztą kroimy na małe kawałki.
    3. Na patelni podgrzewamy olej, szklimy cebulę i wrzucamy kawałki szparagów (nie główki), podduszamy ok. 3 minut mieszając.
    4. Dodajemy śmietanę, łososia pokrojonego na mniejsze kawałki, a na koniec główki szparagów. Doprowadzamy sos do wrzenia.
    5. Wykładamy na talerz.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności