Śniadaniowy croissant z serkiem i pstrągiem łososiowym

Pożywne i pyszne śniadanie to podstawa. Nie tylko gwarantuje nam siły na cały dzień, ale potrafi także wpłynąć na dobry humor! Wiedzą o tym smakosze na całym świecie, a prezentowany przepis na doskonałe śniadanie cieszy się popularnością zarówno w ojczyźnie croissanta – Francji, jak i Stanach Zjednoczonych. Warto zatem sprawdzić go także u nas!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Śniadaniowy croissant z serkiem i pstrągiem łososiowym

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Wymieszaj koperek, szczypiorek i bazylię z serkiem śmietankowym.
    2. Dodaj szczyptę czosnku suszonego i świeżo zmielonego pieprzu i wymieszaj ponownie.
    3. Przetnij croissanty na pół wzdłuż bułeczki i posmaruj dolną część grubą warstwą serka z przyprawami.
    4. Plastry pstrąga łososiowego podziel na mniejsze kawałki i ułóż na warstwie serka.
    5. Ułóż warstwę rukoli na plastrach pstrąga, opcjonalnie posyp szczyptą sezamu i zakryj całość drugą połówką croissanta. Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności