Smażony śledź z limonką i pieprzem

To nieoczywiste połączenie sprawi, że spojrzycie na śledzia z innej perspektywy. Klasyczna potrawa zyskuje zagranicznego twistu, który rozbudzi wasze kubki smakowe i sprawi, że nigdy więcej nie pomyślicie w klasyczny sposób o śledziu!

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Smażony śledź z limonką i pieprzem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Zetrzyj skórkę z limonki i połącz z pieprzem, potem dodaj mąkę. Wszystko razem wymieszaj i wysyp na płaski talerz.
    2. Wytrzyj śledzie do sucha i obficie posyp panierką.
    3. Rozgrzej patelnię i smaż filety po 2-3 minuty. Gdy ryba będzie mieć złocisty kolor, przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejne 2 minuty.
    4. Serwuj posypanego solą z młynka oraz resztą skórki z limonki i wyciśnij z niej sok.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności