Smażony łosoś ze szpinakiem i cytryną

Szukasz eksplozji smaku na talerzu? Ten niezwykły przepis zaspokoi Twoje kubki smakowe a przy okazji zadba o Twoje lepsze samopoczucie!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Smażony łosoś ze szpinakiem i cytryną

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
    2. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek a następnie dodaj cebulę. Smaż około 6 minut. Dodaj czosnek, smaż około minuty. Dodaj szpinak, i przykręć moc. Dodaj soli i pieprzu. Następnie dodaj sok oraz skórkę z cytryny, całość przełóż na oddzielny talerz.
    3. Następnie znowu podgrzej oliwę na patelni i zacznij smażyć filety z łososia. Przypraw solą i pieprzem. Smaż przez 5 minut. Odwróć rybę skórą do dołu i polej ją winem.
    4. Włóż rybę na patelni na 6 minut do piekarnika.
    5. Rozłóż szpinak na dwa talerze i na to połóż gotowego łososia. Polej talerze sokiem z cytryny i wykończ skórką z cytryny oraz bazylią.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności