Śledzie po węgiersku

Śledź po węgiersku to propozycja na rybę z dodatkiem pieczarek i papryki, zanurzoną w pysznym sosie pomidorowym. Jeśli szukacie pysznej imprezowej przekąski lub odświętnej przystawki, wiecie co zrobić z tym przepisem.

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Śledzie po węgiersku

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Moczymy filety w mleku przez około pół godziny.
    2. Kroimy cebulę w kostkę, natomiast paprykę konserwową w małe paski. Kroimy również pieczarki, następnie podsmażamy wszystkie składniki na patelni.
    3. Warzywa dusimy na małym ogniu przez około 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz dusimy przez kolejne 5 minut.
    4. Śledzie wyjmujemy z mleka, kroimy w duże kostki i zalewamy sosem z patelni. Czekamy, aż potrawa wystygnie po czym wstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności