Rybne klopsiki

Kto powiedział, że nie można udoskonalić włoskiego przepisu na spaghetti z klopsikami? Wystarczy zastąpić mięso rybą, aby danie nabrało zupełnie nowych smaków i aromatów.

Główny składnik: Tuńczyk
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Rybne klopsiki

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Rozdrobnij tuńczyka do miski, a następnie wrzuć orzeszki pinii, skórkę z cytryny, pietruszkę, bułkę tartą i jajko. Dopraw i wymieszaj rękoma aż do całkowitego połączenia. Uformuj 12 kulek wielkości orzecha włoskiego.
    2. Zagotuj w dużym rondlu osoloną wodę, a następnie ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    3. Na dużą patelnię wlej kilka kropel oleju z tuńczyka, a następnie smaż klopsiki przez 5 minut, obracając co minutę, aż będą całkowicie złote. Odcedź na papierze kuchennym. Podgrzej sos pomidorowy, wymieszaj razem z makaronem i kulkami z tuńczyka.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności