Rillettes z wędzonym łososiem na każdą okazję

Francuskie rillettes to potrawa, która świetnie spisuje się w głównej roli podczas śniadania, ale także jako doskonały dodatek na przyjęciach i świątecznych stołach. A co najlepsze – wcale nie potrzeba wiele wysiłku, aby ją przygotować.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Rillettes z wędzonym łososiem na każdą okazję

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Zmiksuj szalotkę, crème fraîche (lub śmietanę) i masło w mikserze aż uzyskasz jednolitą masę. Następnie dodaj do tego wędzonego łososia pokrojonego w niewielkie paski i znowu zmiksuj (przez ok. 15 sekund).
    2. Przenieś mieszankę do dużego naczynia, dodaj skórkę i sok z cytryny, sól, pieprz i szczypiorek. Dobrze wymieszaj. Dopraw, jeśli uznasz to za zasadne. Gotowe!
    3. Uwaga: Rillettes najlepiej przygotować z trzydniowym wyprzedzeniem i schłodzić przez ten czas w lodówce. Przed podaniem można je chwile ogrzać w temperaturze pokojowej.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności