Pyszne i pożywne kanapki z łososiem, szpinakiem i awokado

Nie zawsze trzeba kombinować z niesamowicie wymyślnymi potrawami – wiedzą o tym miłośnicy prostych kanapek. Ale takie przekąski również da się przyrządzić z pomysłem, czego dowodem jest ten przepis!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Pyszne i pożywne kanapki z łososiem, szpinakiem i awokado

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Przekrój bułki na pół i lekko podpiecz - np. w tosterze, piekarniku lub na patelni.
    2. Na podpieczonych bułkach ułóż sporą warstwę liści szpinaku, następnie 1/4 łososia i plasterki awokado.
    3. Całość możesz zwieńczyć czerwoną cebulą i pestkami dyni. Przed podaniem warto też spryskać je delikatnie sokiem z cytryny!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności