Pstrąg tęczowy pieczony z cytryną, pieprzem i czosnkiem

Kolejna prosta, przepyszna i bardzo wartościowa potrawa z wykorzystaniem mrożonego pstrąga tęczowego SuperFish, który dostępny jest w sklepach sieci Biedronka. Ryba pieczona jest na papierze w towarzystwie szparagów. Możesz do niej dogotować ziemniaki lub ryż.

Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Pstrąg tęczowy pieczony z cytryną, pieprzem i czosnkiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Rozmroź rybę zgodnie z naszym poradnikiem.
    2. Nagrzej piekarnik do 200 °C. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
    3. Filety pstrąga ułóż na papierze (skórą do dołu). Posmaruj je oliwą z oliwek (ok. 1.5 łyżeczki na porcję). Wokół ryby rozłóż umyte i osuszone szparagi.
    4. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie posyp czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na samym wierzchu ryby oraz szparagów ułóż plasterki cytryny.
    5. Piecz ok. 15 minut w 200 °C.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności