Placuszki z cukinią, śmietaną oraz dzikim łososiem wędzonym

Szkoda lata na długie przesiadywanie w kuchni. Świeżo zerwane w ogrodzie, jędrne cukinie w mgnieniu oka można zamienić w pożywny, dietetyczny oraz w pełni letni obiad. W smaku placuszki są bardzo delikatne, a dzięki wyjątkowym dodatkom jakim jest dziki łosoś wędzony w dymie klonowym naprawdę aromatyczne!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia polska
Metoda przyrządzania: Smażenie
Placuszki z cukinią, śmietaną oraz dzikim łososiem wędzonym

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Cukinię umyj starannie, osusz i zetrzyj wraz ze skórką na grubych oczkach do dużej miski. Marchewkę natomiast obierz i zetrzyj na małych oczkach.
    2. Starte warzywa wymieszaj, posól i odstaw na około 15 minut.
    3. Cukinię wraz z marchewką odciśnij bardzo dobrze z powstałych soków.
    4. Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane zioła. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
    5. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane. Smaż małe i dość cienkie placuszki na małym ogniu tak długo, aż ładnie się zarumienią
    6. Odsączone na ręczniku papierowym placuszki przekładaj na talerz. Podawaj z kleksem śmietany oraz kawałkami dzikiego łososia SuperFish.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności