Pikantny bowl z łososiem

Jeśli szukacie inspiracji na wspaniały obiad, koniecznie spróbujcie naszego bowla z łososiem. To proste w przygotowaniu danie jest nie tylko przyjemne dla oka, ale również niezwykle pożywne.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Pikantny bowl z łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Rozgrzej piekarnik do 180° C i wyłóż dużą blachę do pieczenia folią. W średniej misce wymieszaj sos sojowy, oliwę z oliwek, sos chili czosnkowy, sok z limonki, miód i czosnek. Dodaj łososia i delikatnie wymieszaj. Na przygotowanej blasze do pieczenia ułóż łososia i piecz do miękkości ok. 20 -25 minut.
    2. W międzyczasie przygotuj ogórki. W misce lub słoiku nadającym się do kuchenki mikrofalowej wymieszaj ocet, cukier i sól. Włóż do mikrofali na ok 2 minuty – do czasu rozpuszczenia się cukru. Wymieszaj z olejem sezamowym, a następnie dodaj ogórki i dobrze wymieszaj. Przykryj ciasno dopasowaną pokrywką lub folią.
    3. Zrób spicy mayo: w małej misce połącz majonez, sos Sriracha i olej sezamowy.
    4. Ugotowany ryż podziel na 4 miski. Dołóż do nich łososia, ogórki, awokado, marchewkę, czerwoną cebulę, kolendrę i sezam. Skrop ostrym majonezem.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności