Pieczone ziemniaki ze śledziem w śmietanie

Co jest równie proste i smaczne zarówno z grilla, jak i domowego piekarnika? Ziemniaki! A wiecie, że stanowią one idealny duet z śledziami SuperFish? Oto doskonały przepis!

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Pieczone ziemniaki ze śledziem w śmietanie

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Jeśli zamierzasz przygotować ziemniaki w piekarniku, rozgrzej go do 180 stopni Celsjusza. Dobrze opłucz ziemniaki i owiń je folią aluminiową. Przekłuj każdy z nich kilkukrotnie widelcem i umieść w piekarniku na 45 minut (lub połóż na podobny czas na grillu).
    2. Dopraw śmietanę sokiem z cytryny, solą i pieprzem, po czym wymieszaj ją z pokrojonymi filetami śledzia i cebulką ze słoika. Gdy ziemniaki się upieką, wyjmij je z folii i głęboko natnij wzdłuż. W powstałym nacięciu umieść solidną porcję śledzia w śmietanie. Podaj przyozdobione koprem. Smacznego!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności