Pasztet z wędzonego łososia na świąteczny stół

Święta to także czas, w którym tryumfy święcą różnego rodzaju pasztety. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie zaproponowali zatem naszej wersji tej pysznej potrawy – oczywiście z wędzonego łososia. Co ciekawe, przyrządzisz ją nawet w 15 minut!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Pasztet z wędzonego łososia na świąteczny stół

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Łososia wędzonego na gorąco umieść w dużym naczyniu i rozdrobnij widelcem. Dodaj serek śmietankowy i jogurt grecki, a następnie wszystko dobrze wymieszaj.
    2. Dodaj sok z cytryny i pieprz. Spróbuj - jeśli uważasz, że możesz dodać więcej, śmiało dodaj!
    3. Pokrój łososia wędzonego na zimno na drobne kawałeczki i dodaj razem ze szczypiorkiem do pasztetu. Dobrze wymieszaj i wstaw na chwilę do lodówki.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności