Ostry kokosowy łosoś

Jeśli jesteście fanami azjatyckich, pikantnych smaków, koniecznie spróbujcie łososia z ostro-słodkim sosem kokosowym. Jesteśmy pewni, że już pierwszy kęs tego dania sprawi, że będziecie przygotowywać je częściej niż cokolwiek innego.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Ostry kokosowy łosoś

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. W rondelku na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżeczkę oliwy i smaż przez 3 minuty czosnek, cebulę, imbir i płatki czerwonej papryki, aż zmiękną. Dodaj mleko kokosowe i zagotuj, a następnie gotuj na średnim ogniu, aż zgęstnieje, 10 do 12 minut.
    2. W międzyczasie rozgrzej dużą żeliwną patelni. Dopraw łososia solą i pieprzem, a następnie skrop patelnię oliwą z oliwek i obsmaż łososia, 4 minuty z każdej strony.
    3. Podawaj łososia z ciepłym pikantnym sosem z mleka kokosowego i posyp płatkami czerwonej papryki i kolendrą.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności