Opis przepisu

Choć oryginalny przepis na słynną sałatkę ziemniaczaną wygląda nieco inaczej, to gwarantujemy, że w naszej wersji jest równie pyszna. Kartoffelsalat świetnie sprawdza się na co dzień, jak i na świątecznym stole, więc zapiszcie sobie ten przepis, aby móc do niego wrócić.

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia niemiecka
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

300 g ugotowanych i pokrojonych w niewielką kostkę ziemniaków
1 słoik filetów ze śledzia z krojoną cebulką
3/4 szklanki pociętego w kostkę selera naciowego
6 łyżek śmietany
1 ½ łyżki soku z cytryny
1 puszka gotowanych buraczków pokrojonych w kostkę (lub 300 g)
szczypta natki pietruszki i szczypiorku

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. W dużym naczyniu wymieszaj śmietanę z sokiem cytrynowym.
2. Dodaj do nich ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki, odsączonego i pokrojonego w kostkę śledzia oraz seler naciowy. Delikatnie wymieszaj.
3. Dodaj pokrojone w kostkę i ugotowane buraczki i wymieszaj.
4. Dopraw pietruszką, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Możesz też dodać nieco cebulki ze słoika.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności