Mintaj w pomidorach

Mintaj to ryba, która gości na naszych stołach bardzo często. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, delikatna w smaku, a jednocześnie pyszna. Ponieważ mięso mintaja jest dość chude, warto podawać go razem z warzywami. Z tego powodu przygotowaliśmy przepis, w którym mintajowi towarzyszą pomidory i papryka.

Kategoria: Potrawy z mintajem
Główny składnik: Mintaj
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Mintaj w pomidorach

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Drobno posiekaną cebulę podsmaż do zeszklenia.
    2. Dodaj pokrojoną w paski paprykę czerwoną i smaż ok. 8-10 minut. Dodaj szklankę bulionu oraz puszkę pomidorów. Całość duś pod przykryciem 5-8 minut.
    3. W międzyczasie opłucz, osusz i dopraw rybę solą, pieprzem i papryką mieloną, a następnie dodaj ją do duszącego się sosu.
    4. Na każdy kawałek ryby dodaj łyżeczkę masła i duś 10-15 minut.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności