Łosoś zapiekany z gruszką i serem pleśniowym

Wytrawność to drugie imię tego dania. Znany (i lubiany) łosoś wędzony na gorąco pierwszy raz pojawia się w towarzystwie wina i gruszek. Gwarantujemy, że takie połączenie pozytywnie zaskoczy nawet największych kuchennych eksperymentatorów.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łosoś zapiekany z gruszką i serem pleśniowym

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Łososia podziel na 3 porcje. Oprósz solą, pieprzem i posmaruj na wierzchu jogurtem.
    2. Na małym ogniu podgrzej wino. Dodaj do niego obrane gruszki i syrop waniliowy. Trzymaj w rondelku do czasu aż gruszki będą miękkie. Następnie ostudź i pokrój owoce w plastry. Połóż je na łososiu.
    3. Ser pleśniowy pokrój w plasterki i ułóż na gruszce.
    4. Całość piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności