Łosoś w glazurze miodowo-czosnkowej

To prosty, ale za to niezwykle smaczny przepis na soczystego łososia w towarzystwie słodkiej glazury. Jest to idealna propozycja na kolację ze znajomymi, którzy wyjdą do domu z zapisanym przepisem!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Łosoś w glazurze miodowo-czosnkowej

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Przygotuj filety z łososia, osusz je i przypraw.
    2. Podgrzej masło i olej, dodaj czosnek, wodę, sos sojowy, sos sriracha, miód oraz sok z cytryny.
    3. Gdy już się nagrzeją, połóż na patelnię filety z łososia (skórą do dołu), i smaż przez 3 minuty po każdej stronie.
    4. Gdy łosoś się smaży, użyj łyżki do polania glazury.
    5. Smaż przez 5-6 minut, aż łosoś będzie się kleił, nie przestrasz się jego koloru (będzie wyglądać na lekko zwęglony – to kolor glazury), i smaż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności