Hiszpańska paella z wędzonym łososiem

Bez paelli wiele osób nie wyobraża sobie kuchni hiszpańskiej. Nic dziwnego – to tradycyjne danie to przysłowiowa kulinarna wizytówka krajów iberyjskich. Paella przypadnie do gustu przede wszystkim wielbicielom ostrzejszych i wyrazistych smaków, którzy lubią sycące potrawy.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia hiszpańska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Hiszpańska paella z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Cebulę, czosnek oraz paprykę pokrój w kostkę, marchewkę – w słupki. Podsmaż razem na rozgrzanej, dużej patelni przez około 3 minuty.
    2. W międzyczasie przygotuj łososia – pokrój rybę w dużą kostkę, następnie skrop oliwą i dodaj posiekaną kolendrę oraz wędzoną paprykę. Oprósz do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    3. W międzyczasie przygotuj łososia – pokrój rybę w dużą kostkę, następnie skrop oliwą i dodaj posiekaną kolendrę oraz wędzoną paprykę. Oprósz do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    4. Ostrożnie zdejmij wieko z patelni. Na wierzchu dania ułóż kawałki łososia np. w spirale, następnie zamknij pokrywę i gotuj danie przez następne 10 minut. Jeśli na patelni zostało zbyt mało płynu – możesz dolać dodatkowo ¼ szklanki wody. W tym momencie możesz też dodać inne owoce morza - zgodnie ze swoimi preferencjami.
    5. Danie udekoruj posiekaną kolendrą.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności