Grillowany łosoś na fasoli

Myślimy, że to danie śmiało może być pretendentem do wczesnojesiennego comfort foodu. Jest rozgrzewające, niezwykle smaczne, a w dodatku zdrowe. Polecamy je absolutnie wszystkim!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Grillowany łosoś na fasoli

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Zanim rozpoczniesz gotowanie, namocz fasole w wodzie przez kilka godzin, a następnie posól ją, ugotuj do miękkości i odcedź.
    2. Boczek pokrój w plasterki i usmaż na patelni na złoty kolor. Do boczku dodaj posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę. Całość dopraw pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę podduś.
    3. Łososia dopraw solą, pieprzem i natłuść odrobiną oleju z obu stron, a następnie usmaż na patelni. Na talerze wyłóż gorąca fasolę, zgrillowanego łososia, a całość polej sosem koperkowym.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności