Faszerowane awokado z jajkiem i wędzonym łososiem

Ta potrawa świetnie sprawdzi się w co najmniej kilku sytuacjach. Ze względu na swoją pożywność i bogactwo w składniki odżywcze jest np. świetną propozycją na śniadanie. Z drugiej strony jej efektowane podanie idealnie sprawdzi się podczas wizyty gości. Warto spróbować!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Faszerowane awokado z jajkiem i wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
    2. Przetnij awokado na połówki i wyjmij pestki. Upewnij się, że w miejscu po pestce zmieści się całe jajko. Jeśli nie – delikatnie je powiększ. Podczas krojenia uważaj na ręce.
    3. Następnie ułóż połówki awokado na papierze do pieczenia i w miejscach po pestkach ułóż po plastrze łososia.
    4. Rozbij jajka do małego naczynia. Następnie wyciągaj łyżeczką pojedynczo żółtka i umieść je na plastrach łososia w miejscu po pestce. Jeśli zostanie Ci jeszcze trochę miejsca – uzupełnij białkiem z jajek.
    5. Posyp wszystko solą i pieprzem i piecz przez 15-20 minut. Na koniec posyp płatkami chilli i koperkiem. Podawaj na ciepło!
    Kieszonki na grilla z łososiem
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności