Opis przepisu

Coś delikatnego a zarazem intensywnego. Taki jest właśnie Brokułowy mus rozmaitości, który zaskakuje bogactwem smaków i aromatów.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

Kawałek łososia wędzonego SuperFish
2 łyżeczki oliwy z suszonych pomidorów w zalewie
2 łyżki jogurtu typu greckiego
2 duże różyczki brokułu
Kawałek sera żółtego
Szczypta soli
Szczypta zmielonego pieprzu
Pomidory suszone w zalewie
Kawałek żółtej papryki
Listki świeżej kolendry

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Różyczki brokułu chwilę podgotować tak, żeby nie straciły koloru. Schłodzić. Ser zetrzeć na tarce.
Brokułowy mus rozmaitości
2. Do brokułu dodać przyprawy, oliwę z suszonych pomidorów oraz łyżkę jogurtu typu greckiego. Zblendować i schłodzić.
Brokułowy mus rozmaitości
3. Patelnię wyłożyć papierem do pieczenia. Ze startego sera uformować kształt "batonów". Na małym ogniu delikatnie rozpuścić ser tak, żeby połączył się w całość.
Brokułowy mus rozmaitości
4. Paprykę pokroić na cienkie paski. Do kieliszków deserowych przekładamy mus z brokułu. Na środek dajemy kleks z jogurtu typu greckiego. Od brzegu kieliszka układamy kolejno różyczkę z łososia wędzonego SuperFish, pomidor suszony, słupek papryki oraz "baton" serowy. Ozdabiamy listkami świeżej kolendry.
Brokułowy mus rozmaitości

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności