Bożonarodzeniowe carpaccio z wędzonego łososia

Tradycja jest bardzo ważna, ale nie oznacza to, że na świątecznym stole nie mogą się pojawić nowoczesne, modne potrawy – takie jak np. przepyszne carpaccio z wędzonego łososia SuperFish! Przygotowaliśmy je w prawdziwie bożonarodzeniowym wydaniu – z cytrusami i burakiem.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Bożonarodzeniowe carpaccio z wędzonego łososia

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Umieść plastry rzodkiewki w małym naczyniu i zamarynuj je octem winnym. Odstaw na pół godziny, a w tym czasie wymieszaj chrzan ze śmietaną w innym małym naczyniu i dopraw go solą.
    2. Ułóż plastry wędzonego łososia płasko na dużym talerzu (możesz też rozdzielić je na kilka talerzy). Na nim ułóż plastry buraka i marynowanej rzodkiewki oraz kawałki pomarańczy i cytryny.
    3. Podziel mieszankę chrzanu ze śmietaną na kilka części i nałóż je łyżeczką na górę potrawy (Możesz też wykorzystać rękaw cukierniczy). Całość udekoruj rukolą i wybranymi dodatkami (sugerujemy oliwki, oliwę i parmezan). Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności