Bajgiel z łososiem, tatarem z awokado i jajkiem poche

Bajgle są perfekcyjną propozycją na szybkie śniadanie czy kolację, ale również sytą przekąskę. W naszej wersji są źródłem białka, pełnowartościowych tłuszczów oraz witamin. Do tego są niezwykle proste w przygotowaniu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Bajgiel z łososiem, tatarem z awokado i jajkiem poche

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. W rondelku zagotuj wodę. Kawałki folii spożywczej posmaruj oliwą z oliwek i wbij na środek po jajku. Zwiń w koszyczki i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj jajka przez ok. 4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości jajek).
    2. Awokado obierz i pokrój kostkę, dodaj sól, pieprz i pokrojoną drobno szalotkę, wymieszaj.
    3. Bajgle przekrój i na dolną część wyłóż tatar z awokado, plastry łososia i jajko poche. Całość możesz dodatkowo popieprzyć. Udekoruj kiełkami i posyp czarnuszką.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności